MedewerkersInzetbaarheidsOnderzoek (MIO)

Hoe gemotiveerd zijn mijn medewerkers?
Hoe vitaal zijn mijn medewerkers?
Welke ruimte krijgen medewerkers om zich te kunnen ontplooien?

Hoe haal ik op een duurzame manier het meeste rendement uit mijn personeel en mijn organisatie? Daarvoor zijn met name twee dingen uitermate belangrijk. In de eerste plaats gezond en gemotiveerd personeel. Wanneer daar tevens een goed georganiseerde bedrijfsvoering aan toe kan worden gevoegd haalt u naar onze mening het meeste rendement uit uw organisatie.

Inspelen op veranderingen
De arbeidsmarkt verandert de laatste jaren in rap tempo, hierdoor worden u en uw medewerkers steeds vaker uitgedaagd om in te spelen op al deze veranderingen. In hoeverre maakt u effectief gebruik van de arbeidscapaciteiten van uw medewerkers? Ervaren uw medewerkers voldoende ruimte en verantwoordelijkheid om hun vakmanschap optimaal uit te kunnen dragen? Een antwoord op deze en andere vragen krijgt u door gebruik te maken van het MIO®.

Wat is het (MIO®)?
Veel bestaande instrumenten meten de inzetbaarheid van medewerkers alleen aan de hand van de persoonskenmerken: vitaliteit, stressbestendigheid en gezondheid. Het MIO® brengt ook de context in kaart waarbinnen medewerkers geacht worden te presteren. Onze visie is dat duurzame inzetbaarheid niet alleen een kenmerk is van een individu, maar van de interactie tussen het individu en zijn werkomgeving (de inzetbaarheidsruimte). Duurzame inzetbaarheid is hiermee de verantwoordelijkheid van zowel de werknemer als van de werkgever.