Bel 038 42 02 130 en u krijgt direct één van onze adviseurs aan de telefoon.|info@onderzoek-innovatiegroep.nl

Werkgeluk

Werkgeluk 2018-01-24T13:07:11+00:00

Project Description

Wilt u weten in hoeverre uw medewerkers werkgeluk ervaren?
Wilt u dat uw medewerkers vitaal blijven?
Wilt u graag de werkdruk verminderen?
Wilt u uw verzuimkosten verlagen?

Het onderwijs is dynamisch. Een grote verscheidenheid aan leerlingen, onderwijsvernieuwingen, bezuinigingen, vergrijzing en resultaatgericht werken. Daarnaast is er de privé leefomgeving die aandacht vraagt en soms ook de nodige dynamiek kent.  Deze dynamiek kan werkdrukbeleving veroorzaken of versterken. Er wordt veel gesproken over werkdruk in het onderwijs. Dit leidt echter alleen maar tot een grotere werkdrukbeleving! Met een onderzoek naar werkgeluk achterhalen we in hoeverre uw medewerkers werkgeluk ervaren. Door te focussen op werkgeluk werkt u aan een team waarin er sprake is van werkplezier, bevlogenheid, vitaliteit, een grote betrokkenheid en een laag ziekteverzuim.

Inzicht
Wij brengen graag voor u in kaart in hoeverre uw medewerkers nu werkgeluk ervaren en hoe er kan worden gewerkt aan (meer) werkgeluk. We delen onze kennis hierover en zorgen ervoor dat uw medewerkers minder werkdruk- en meer werkgeluk ervaren. Er wordt gewerkt met een speciaal voor het primair onderwijs ontwikkelde vragenlijst over werkgeluk. Elke medewerker vult het vragenformulier in. Als deelnemende school ontvangt u een rapport op teamniveau. Deze teamrapportage geeft u inzicht in de werkgeluk van uw team. Omdat de beleving van werkdruk/werkgeluk vaak persoonsgebonden is, krijgt elke medewerker tevens zijn of haar eigen rapport. Hiermee wordt de persoonlijke beleving ook individueel inzichtelijk gemaakt en is gerichte ondersteuning mogelijk.

Van inzicht naar ondersteuning
Echter is er meer nodig dan alleen kennis en inzicht om ook daadwerkelijk van werkdruk naar werkgeluk te groeien. Daarom geven wij een workshop over het aanpakken van werkdruk. Tijdens onze workshop worden handvatten aangereikt om de werkdruk te verminderen.

Voor meer informatie of vragen neem contact met ons op via:
tel: 038 42 02 130 of stuur een e-mail naar: info@onderzoek-innovatiegroep.nl